Sykling på Sjusjøen

Sjusjøen kan by på et enormt nettverk av fjell- og seterveier og sykkelruter tilpasset alle nivåer. God tilgjengelighet, mange turmål, vakkert åpent fjellterreng og stor variasjon i sykkelmulighetene, gjør Sjusjøen til en av de aller beste fjellsykkeldestinasjonene i Norge.

Sykkelsesongen varer fra midten av juni til tidlig oktober.
Et eget sykkelkart for Sjusjøen og omegn får du kjøpt på Sport1 Sjusjøen
Sport1 Sjusjøen og Sjusjøen Skisenter tilbyr sykkelutleie.

Sjusjøen Bike Park – Familievennlig sykkelpark

Sjusjøen Mountain Bike Park byr på tilpassede sykkelløyper for alle nivåer. En flott introduksjon til stisykling – her kan hele familien holde seg i aktivitet!

Ferdighetsløype, 1km. Her finner du hindre og utfordringer for både nybegynnere og erfarne. Lokalisert rett utenfor vår sykkelutleie.

Eftasrunden, 4,5 – 5,5 km. Smal, gruset sti med innslag av terreng. Løypa slynger seg rundt i terrenget ved rulleskianlegget. Her finner man tekniske partier med utfordringer i de naturlige elementene. Det er mulighet for god flyt og bra tempo, samtidig som det også er en familievennlig løype som passer fint for de yngre syklistene.

Til topps, 4,75 km. Start på grusvei og følg skilting via Rømåsen før du kommer opp til Utsikten. Derifra går det videre på en flott fjellsti hvor du kan nyte fantastisk utsikt på vei opp til Brannhytta. Der kan du ta en hvilepause med nystekte vafler eller kanelsnurrer, og deretter kjøre ned slalombakken eller ta sykkelen videre på stier innover fjellet.

Det går en flott sti fra Natrudstilen over Sollifjell, Mostfjellet og Snørvillen. Dette er en teknisk krevende sti og en tur hvor det er en fordel å være i god fysisk form.
Denne stien er merket i nyeste versjon av sykkelkartet for Lillehammer og omegn, som kan kjøpes i sykkelbutikken vår. Husk å følge stivettreglene.

For mer informasjon om Sjusjøen Bike park : www.sjusjoen-skisenter.no

 

Kontakt oss for mer informasjon

Rustad Hotell & Fjellstue
N-2612 Sjusjøen

62 33 64 64
62 33 64 65
post@rustadhotel.no

Booking

Aktiviteter

Påskeyoga

Yin Yoga er en terapeutisk yogastil hvor øvelsene utføres avslappet, uten streben, i stillhet og med bevisst tilstedeværelse, avspenning og fokus på pust. Denne type yoga passer for alle.

Trugetur

Trugetur er en lavterskeltur med mye kos og naturopplevelse for alle fra 10 år.

Treningssenter og samlinger

Vi er så heldige at vi har fått et splitter nytt treningssenter her på Sjusjøen.
Treningsvitenskap avdeling Sjusjøen har alt du måtte trenge enten du er toppidrettsutøver eller mosjonist.

Smørerom og skistall

I skistallen kan du som gjest hos oss leie ski, staver og skisko. Du kan også kjøpe skismurning og få smøretips. Vi har også et stort smørerom til fri bruk.

Badstu på hotellet

På hotellet har vi to helt nye saunar, en for menn og en for kvinner. Hva er bedre enn å få varmen kroppen etter en deilig skitur.

Langrenn

Sjusjøen er flere år på rad kåret til Norges langrennssted nr. 1, og mange mener Sjusjøen har verdens beste skiforhold.

Alpint

3 heiser, 7 nedfarter, 7 km løyper, 6 seters express stolheis og egen gratis barnebakke!
Parkområde for snowboard- og twintipkjørere

Hundekjøring

Gjennom vakkert fjellandskap på Sjusjøen, gir hundekjøring deg en helt fantastisk måte å oppleve naturen på i samspill med dyr.

Riding

På Sjusjøen arrangeres ulike rideturer. Vanskelighetsgraden på rideturene varierer, men det tilpasses gruppen
slik at alle får en positiv opplevelse.