Rustad Hotel og Fjellstue er et perfekt stoppested for et par netter når du er på gjennomreise gjennom Gudbrandsdalen. Rustad Hotell har nydelig beliggenhet på Sjusjøen, med Sjusjøvannet rett utenfor døren. Hotellet ligger ca. 25 minutter med bil fra Lillehammer sentrum. 

Rustad Hotel tilbyr gode matopplevelser, hyggelige hotellrom og hytter og et bredt aktivitetstilbud i nærheten.  

Setersykling

Hva er vel bedre enn å sette seg på sykkelen og tråkke innover i et frodig og fredelig fjellandskap, på grusveier, seterveier og stier? Forbi små tjern, saueflokker og over gamle broer? Og når du etter noen kilometer setter deg på en slitt steintrapp med en tømra setervegg i ryggen og ser utover rødkløver og prestekrager, da smaker kaffen og matpakka himmelsk godt. Les mer om setersykling.

Book setersykling-pakken

Tur

På Sjusjøen finner du alltid en flott tur, uansett ferdighetsnivå og form. Selv om de ulike toppene ikke er så bratte og høye, gir de en fantastisk utsikt og en deilig ro.

Se tips til turer på Sjusjøen

Fiske

Sjusjøvannet bugner av abbor og gjedde. Kos deg med fiskestangen langs land, i båt eller i kano. Nyt stillheten, roen og fiskelykken. Husk å ha med eget fiskeutstyr. 

Fiskekort kan kjøpes på inatur.no

Obs: fredningstid 15. sept til 15. okt. 

Kano- og robåtutleie

Vi har kanoer til utleie for timer eller hel/halv dag. Nyt en tur på Sjusjøvannet med padleåren i hånden. 

Padle til Åtangen med fjellelven, og ta lunsjen ved Soria Moria, en liten hytte med kokemuligheter. Eller bare nyt en rundtur mens solen varmer. 

Det er plass til 3 personer i kanoene, men det går også med 2 voksne og 2 små barn. 

Priser 
140 kr timen
350,- halv dag 
600,- hel dag

Redningsvester er inkludert i leien.

Bading

Ingen sommer uten bading! Hos oss kan du bade fra stranden ved hotellet. Både stranden og gressplenen ved siden av er supert for både soling og lek.

Sykling på Sjusjøen

Sykkelmulighetene på Sjusjøen og omegn er preget av lette og raske grusveier. Elementer som god tilgjengelighet, mange turmål, vakkert åpent fjellterreng og stor variasjon, gjør Sjusjøen til en av de aller beste fjellsykkeldestinasjonene i Norge.

Ved Sjusjøen Mountain Bike Park er det liten pumptrack som passer for de minste. 

Ferdighetsløypen som du finner rett utenfor butikken og utleien er en grusløype på 1 km. Denne inneholder alle elementer som gjør stisyklingen til en lek. Den passer både for nybegynnere og erfarne sykelister. 
Vi anbefaler at du prøver denne løypen først før du tester de andre løypene i parken. 

Sykling på Sjusjøen

Sykkelutleie

Sport 1 ligger 5 min unna hotellet, og har sykkelutleie som er åpen hele sommeren. Sport 1 leier ut terrengsykler og elektriske terrengsykler. (28. mai til 1. okt)

Lei sykkel hos Sport 1

Pumptrack

Utenfor sykkelutleien ved Sjusjøen Mountain Bike Park finner du en morsom pumptrack. Det er en rundbane med doseringer og kuler. Dette er den perfekte løypen for å lære seg å «pumpe» med sykkel for de minste.

Hunderfossen Eventyrpark

Ca 40 minutter unna Rustad Hotel og Fjellstue ligger Hunderfossen Eventyrpark. Hunderfossen er en opplevelse alle barnefamilier må få seg. Prøv attraksjoner som Hunderfossen Rafting, Reodor Felgens Hyperakselerator eller Il Tempo Extra Gigante, eller kos dere i badeland eller klatreparken. 

Hunderfossen Familiepark

Golf

Mjøsen Golfklubb ligger ca. 35 minutter fra Rustad Hotel og Fjellstue med bil.

Velkommen som gjest hos oss i Mjøsen Golfklubb! Alle som har spillerett på sitt golfkort ønskes velkommen til spill på Mjøsen Golfklubb. Mjøsen GK har en 18 hullsbane par 71 . I tillegg har de driving range samt treningsområder. 

Mjøsen Golfklubb

Helgøya klatrepark

Innlandets største klatrepark har masse å by på. Parken ligger ca. 45 min med bil fra Rustad Hotell.

Helgøya Klatrepark ligger i fantastisk vakre omgivelser på vestsiden av Helgøya, som er Norges største innlandsøy og ligger midt i Mjøsa i Ringsaker Kommune

Klatreparken er Innlandets største klatrepark og består nå av hele 14 løyper, 20 ziplines, alt i alt 160 klatreelementer. Parken passer for familier, idrettslag, fotballklubber, skoler, bursdagslag, firmaer og alle som liker natur, utsikt, mestring, glede – og at det kiler litt i magen!

Helgøya Klatrepark

Hest – Mesnali Islandshester

Opplev naturen fra hesteryggen. Islandshestene tar deg med til et rideturparadis, med skoger, skogsveier, bekkefar, fjell og innsjøer. Mesnali ligger en kort kjøretur fra hotellet.

Book ridetur med Mesna Islandshester

Stolpejakt

Stolpejakta er et gratis trim- og orienteringstilbud. Du kan gå eller sykle for å finne stolpene som er avmerket på kartet.

Last ned appen «Stolpejaken» og opplev fine turer for hele familien. 

Prøysenhuset

Prøysenhuset er et kulturhus til ære for Alf Prøysen. Her er det supert å ta med barna. Hils på dyrene, opplev familieteater, dyr og kultur.

Husmannssønnen Alf Prøysen bodde de 25 første årene av sitt liv ved Prestvegen i Ringsaker. Gjennom sin enorme produksjon fikk han etter hvert en stor og viktig plass i den norske bevisstheten. Prøysenhuset bidrar til å minne, hedre og aktualisere denne store mannens liv og virke inn i de neste hundre årene.

Prøysenhuset

Treningssenter ved Låven

Noen minutters gange fra Rustad Hotel ligger det et topp moderne treningssenter. Senteret er ubemannet, og kan bookes på nett.

Besøk treningsvitenskap.no for å booke treningstid.

Kennelbesøk

Hundene som om vinteren brukes til huskiturer elsker besøk om sommeren. Stikk innom for å hilse på hundene hos Sjusjøen Huski Tours.

Kennelbesøk 

Sommerpakke

Book vår sommerpakke! Sommerpakken inneholder 2 eller 3 overnattinger med halvpensjon som inkluderer frokost, matpakke og middag. 

Book sommerpakken

Spis en bedre lunsj eller 3-retters middag

Nyt en bedre lunsj eller middag i vår cafè eller restaurant. På Rustad Hotel er vi stolte av å kunne servere mat i særklasse. 

Se vår lunsjmeny

Se vår middagsmeny