Skreddersydd drømmebryllup

Sjusjøvannet glitrer og sjampanjeglassene klirrer. Brudeparet har ankommet med hest og vogn. Romantikk og glede i frisk fjelluft. Det er bryllup på Rustad Hotell og fjellstue.

Vielsen har kanskje foregått i fjellkirka på Sjusjøen, eller utendørs på hotellets egen strandlinje. Eller på egen hytte for den saks skyld, med påfølgende fest på Rustad. Brudeparet kan gjerne komme til festen i robåt, hundeslede, løypemaskin, eller helikopter.

– Vi har lang erfaring i å arrangere bryllup, sier Marianne Haug som har jobbet på Rustad i 25 år. Personlig oppfølging fra første henvendelse er noe vi legger stor vekt på. Vi lytter til ønsker og krav og gjør vårt ytterste for å lage et drømmebryllup som skal bli et av de beste minnene i livet. Alt skal flyte denne dagen, og brudeparet skal føle seg avslappet og trygge på at alt er ivaretatt ned til minste detalj.

Ønsker og krav kan være så mangt. Og enkelte mødre har kanskje et større kontrollbehov enn brudeparet. Som den gangen da brudens mor var litt usikker på om alle stolene var gode å sitte på. Derfor tok hun likeså godt en runde for å prøvesitte samtlige stoler for å være helt trygg på at samtlige gjester skulle sitte komfortabelt.

Maten skal være en opplevelse på Rustad. De har egne bryllupsmenyer, men skreddersyr etter ønske, smak og behag. Karianne Rustad, daglig leder, forteller at en bryllupsmiddag kan gjerne speile brudeparets personlighet. En gang serverte de pølse til forrett, og de har arrangert tapasbryllup og gresk taverna som alternative bryllupsmiddager. Brudeparet bestemmer. Og bryllupshelgen må gjerne starte fredag kveld med grilling og evt. aktiviteter.

–  Da blir det mer tid  til ”å lande” og mer tid til å bli kjent, sier Karianne. Er det mer enn 70 gjester er hele hotellet forbeholdt bryllupet. Ofte er det langveisfarende gjester fra nord og sør, da er det veldig praktisk å møtes her på midten.

Damene har mye kunnskap og lang fartstid på Rustad, men det er ikke fritt for at uforutsette episoder med mer eller mindre komiske innslag har oppstått. Som den gangen da brudeparet skulle lande i helikopter. Sola skinte, forventningsfulle gjester ventet på bakken og sjampanjeglassene var fylt opp.

– Men det som ingen hadde tenkt på var all den vinden som oppstår når et helikopter skal lande! Dermed blåste sjampanjeglassene – svusj – over ende, ler Karianne.

Og en annen gang da et brudepar skulle vies nede ved strandkanten kom det ubudne gjester. Der dukket det plutselig opp en andefamilie og blandet seg inn mellom presten og brudeparet. Endene vraltet rundt og kvakket høyt helt til de ble ryddet pent og pyntelig bort fra den lattermilde forsamlingen.

Vielsesseremonien kan også foregå inne i peisestua. Her er det sjel og identitet. Historien sitter i veggene. Dette er med på å skape en fin ramme rundt seremonien og rundt en helt ny historie – om et drømmebryllup som skal bli et av de beste minnene i livet.

Les mer om bryllup hos oss.

Tekst: Åse Kari Gravråk

Kontakt oss

Rustad Hotell & Fjellstue
N-2612 Sjusjøen
62 33 64 64
post@rustadhotel.no
Booking