Meny vinterferien
Vi har satt sammen en variert og smakfull meny i vinterferieukene:
Mandag
Lunsj:
- Røkt kolje fra Knutstad og Holen, med eggesmør, stuede gulrøtter og poteter
Inneholder: fisk, melk, egg - Blåbærsmuldrepai og vaniljeis
Inneholder: hvete, melk, egg
Lunsj barn:
- Pannekaker med bringebær eller blåbærsyltetøy
Inneholder: hvete, melk, egg - Dagens dessert eller frisk frukt
Middag:
- Saltbakt økologisk sellerirot fra Korsviken gård på Brøttum og sprø grønnkål, soyavinagraitte og misoyoghurt
Inneholder: hvete, melk, soya, sennep - Kremet viltgryte, mandelpotetpure, rotgrønnsaker, rørte tyttebær
Inneholder: melk, selleri - Luftig semulegrynspudding med kirsebærkompott og kirsebærknas
Inneholder: melk, hvete
Barnemeny middag mandag:
- Kjøttkaker med brun saus, potetmos og rotgrønnsaker
Inneholder: melk, hvete - Dagens dessert eller 2 kuler is
Tirsdag
Lunsj:
- Hønsefrikasse med kokte poteter
Inneholder: melk, selleri - Riskrem med bærsaus
Inneholder: melk
Lunsj barn:
- Pannekaker med bringebær eller blåbærsyltetøy
Inneholder: hvete, melk, egg - Dagens dessert eller frisk frukt
Middag:
- Løksuppe, toast gratinert med Fjelldronning fra Avdem gardsysteri
Inneholder: hvete, melk (upasteurisert), selleri - Skinnsteikt torsk, Puy-linseragu, bakte tomater, rødvinssaus, Amandinepoteter
Inneholder: melk, selleri, sulfitt - Eple- & karamellisparfait, hasselnøttsmuler, bringebærgele
Inneholder: melk, hvete, egg, hasselnøtter
Barnemeny middag tirsdag:
- Stekt laks med dampa broccoli, kokte poteter og rømme
Inneholder: fisk, melk - Dagens dessert eller 2 kuler is
Onsdag
Lunsj:
- Vegisterkaker med dampede grønnsaker, rørte tyttebær og kremet peppersaus, saltbakte Amandinepoteter
Inneholder: havre, melk, hvete, sennep, selleri - Gulrotkake
Inneholder: hvete, melk, egg
Lunsj barn:
- Pannekaker med bringebær eller blåbærsyltetøy
Inneholder: hvete, melk, egg - Dagens dessert eller frisk frukt
Middag:
- Salat med rødbeter, Haukelichevre, honningglaserte valnøtter
Inneholder: geitemelk, valnøtter - Stekt bryst og farsert lår av Livechekylling på perlespelt, pastinakkpure, bakte økologiske gulrøtter fra Korsviken gård, salviesjy
Inneholder: spelt, melk, sennep, selleri, sulfitt, egg - Karamellpudding med cognacsaus og pisket krem
Inneholder: melk, egg
Barnemeny middag onsdag:
- Lasagne med salat
Inneholder: hvete, melk, egg - Dagens dessert eller 2 kuler is
Torsdag
Lunsj:
- Grov gårdspølse, potetmos, løk- og ølkompott, råkostsalat og grov sennep
Inneholder: melk, bygg, sennep - Rødgrøt med fløte
Inneholder: melk
Lunsj barn:
- Pannekaker med bringebær eller blåbærsyltetøy
Inneholder: hvete, melk, egg - Dagens dessert eller frisk frukt
Middag:
- Spekeskinke fra Bjorli, salat og Bufastost fra Avdem gardsysteri
Inneholder: melk (upasteurisert) - Dampet fjellørret fra Hardanger, hvitvinssaus med urter og ørretrogn, potet- og blomkålmos, appelsinparfymert broccolicouscous
Inneholder: fisk, melk, sulfitt, sennep, selleri - «Mor Monsen» med einer og tyttebær, tjukkmjølksis med blåbær fra Gålovolden Gård
Inneholder: melk, hvete, egg, soyalecitin
Barnemeny middag torsdag:
- Fiskekaker med makaronistuing og stekt løk, dampa gulrot
Inneholder: fisk, selleri, egg, hvete - Dagens dessert eller 2 kuler is
Fredag
Lunsj:
- Braissert kalvebryst, løksaus, dampa rotgrønnsaker, poteter
Inneholder: selleri, hvete, melk - Fruktsalat med krem
Inneholder: melk
Lunsj barn:
- Pannekaker med bringebær eller blåbærsyltetøy
Inneholder: hvete, melk, egg - Dagens dessert eller frisk frukt
Middag fredag uke 8 :
- Rødbetgravet ørret, dijonrømme med kapers, sylta fennikel, rugbrød
Inneholder: rug, bygg, hvete, fisk, sennep - Langsteikt lokalt storfekjøtt fra Mjøskjøtt, bakte beter og småløk, kremet steinsoppsaus, saltbakte Amandinepoteter
Inneholder: melk, sennep, sulfitt - Kryddertrukne pærer med krem og knuste lakriskjeks
Inneholder: melk, hvete
Middag fredag uke 9 :
- Sylta ørret og grønnsaker, rugsmuler, pepperrotkrem
Inneholder: fisk, hvete, bygg, rug, melk, sennep - Langsteikte stykker av elg, tyttebærtrukket pære, sopp og spinat, råstekte mandelpoteter fra Gudbrandsdalen, kremet portvinssaus
Inneholder: selleri, sulfitt, sennep - Brunostvaffel, rømmekrem, syltede multer, appelsinkaramellisert popcorn
Inneholder: melk (upasteurisert), hvete, egg
Barnemeny middag fredag uke 8 og 9:
- Kyllingburger med stekte potetbåter
Inneholder: hvete, egg - Dagens dessert eller 2 kuler is
Lørdag
Lunsj:
- Hjemmelagede elgkarbonader, fløtesaus, rørte tyttebær, blomkål og broccoli, ovnsstekte poteter
Inneholder: melk, selleri - Eplekake med krem
Inneholder: egg, melk, hvete
Lunsj barn:
- Pannekaker med bringebær eller blåbærsyltetøy
Inneholder: hvete, melk, egg - Dagens dessert eller frisk frukt
Middag lørdag uke 8 :
- Hermetisert svineribbe, finskåret råkost av vintergrønnsaker, ananas og hvitløkschutney
Inneholder: selleri - Andebryst, potetpure med bakt hvitløk, appelsinglasert fennikel, stekt broccoli, anissjy
Inneholder: melk, sennep, selleri, sulfitt - Sjokolademousse, kakaosmuler, sprø honningkake, tindvedkrem
Inneholder: melk, hvete, egg, soyalecithin
Middag lørdag uke 9 :
- Gravet reinsdyr, gin & tonic gele, Avdemrømme, salat
Inneholder: melk (upasteurisert) - Rosastekt mørbrad av norsk lam, rosmarinsjy, løkterte med Chevre og rosmarin, glaserte beter, byggrynsrisotto
Inneholder: melk, geitemelk, bygg, hvete, sulfitt, selleri, sennep - Fløtepudding med melkesjokolade, karamelliserte nøtter
Inneholder: melk, soyalecithin, hasselnøtter, valnøtter, pistasjnøtter, mandler
Barnemeny middag lørdag uke 8 og 9 :
- Pizza med ost og skinke
Inneholder: hvete, melk - Dagens dessert eller 2 kuler is
Søndag
Lunsj:
- Dampet laks med agurksalat, sandefjordsmør og Amandinepotet
Inneholder: fisk, melk - Tilslørte bondepiker
Inneholder: hvete, bygg, rug, melk
Lunsj barn:
- Pannekaker med bringebær eller blåbærsyltetøy
Inneholder: hvete, melk, egg - Dagens dessert eller frisk frukt
Middag:
- Kremet fiskesuppe med dill, brød og smør
Inneholder: melk, fisk, sulfitt, sennep, selleri, hvete, rug, bygg - Fleskestek av svinecarre, hjemmelaget rødkål, epler, brunede poteter og sjysaus
Inneholder: melk, selleri, sulfitt, sennep - Brødpudding med Huldreost og akevittsaus
Inneholder: melk (upasteurisert), hvete, egg, mandler
Barnemeny middag søndag:
- Spagetti Bolognese
Inneholder: hvete, melk, egg - Dagens dessert eller 2 kuler is
Vi tar forbehold om endringer av menyen grunnet råvaretilgang.
Pris på 2-retters lunsj:
kr 355,- pr pers inkl. kaffe/te.
Barnemeny 4-16 år kr 175,- pr pers.
Pris på dagens 3-retters:
kr 455,- pr pers inkl. kaffe/te.
Barnemeny 4-16 år kr 225,- pr pers.
Lunsj serveres kl 13:00.
Middag serveres kl 18:30.
Bestill bord innen kl. 17:00 dagen før.
Bordbestilling på tlf: 62 33 64 64
Rustad Hotell & Fjellstue
- N-2612 Sjusjøen
- 62 33 64 64
- [email protected]