Yoga på Sjusjøen

Vi har ofte tilbud om Yoga i ulike former her hos oss. Ta en titt og finn en dato som passer. Deltagelse må forhåndsbookes og vi har et begrenset antall plasser.

Nyhet!

Yin Yoga hver onsdag i vintersesongen fra 6. februar kl. 15.30-17.00.
(Ikke 10. april)
Pris pr. pers 250 kr, minimum 4 deltagere.

Påskeyoga: 

Mandag 15. april:
Kl. 14.30-16 – Yin Yoga
Kl. 16.30-18 – Yin Yoga

Langfredag 19. april:
Kl. 14.30-16 – Yin Yoga
Kl. 16.30-18 – Yin Yoga

Søndag 21. april:
Kl. 10:00 – Yin Yoga

kr. 200,-  pr. pers
Påmelding på SMS og VIPS til tlf.nr.:97097886

Yin Yoga

Yin Yoga er en terapeutisk yogastil hvor øvelsene (posisjonene/asanaene) utføres avslappet, uten streben, i stillhet og med bevisst tilstedeværelse, avspenning og fokus på pust.

Denne type yoga passer for alle, krever ingen forkunnskaper og tar utgangspunkt i kroppens tilstand og grenser til enhver tid. Øvelsene holdes i 3-5 min. for å få tilgang til å åpne og tøye kroppens bindevev. Bindevevet er som et helhetlig nettverk som omfavner og påvirker alt i kroppen vår. Det fungerer som støtte, avstiver og holder organene våre sammen og er ikke minst viktig for ernæring av vevet i hele kroppen.

Ved å praktisere Yin Yoga sørger vi for at bindevevet stadig regenererer seg. Vi oppnår fleksibilitet, økt energi og påvirker kroppens aldring som i stor grad skyldes degenerative forandringer i bindevevet.

Vi legger hovedvekt på området mellom skuldre og knær: lår, bekken, hofter, ryggsøyle og skuldre. Øvelsene påvirker de fleste av kroppens funksjoner gjennom påvirkningen av bindevevsnettverket. Fordi øvelsene holdes i 3-5 min. gir dette oss også mulighet til å roe sinnet gjennom bevisst tilstedeværelse, avspenning og fokus på pust (mindfulness og stressreduksjon).

Fordeler med Yin Yoga:

  • Øker energi og tiltakslyst.
  • Skaper balanse i hverdagen – balanse med annen yogapraksis eller trening/generell aktivitet
  • Øker fleksibilitet (også ved kroniske smerter og stivhet)
  • Reduserer stress og overdreven tankevirksomhet – setter kroppen i en tilstand hvor kroppen har mulighet til å ivareta seg selv

Booking av Yoga:

For informasjon og booking av yogaøktene:
may.kunz@hotmail.com

Forhåndsbetaling på vipps : tlf nr 97097886
Dette fungerer som bekreftelse på påmelding.

May Kunz – instruktør

Etter å ha vært instruktør i Medisinsk Qigong og Mindfulness siden 2006, ble jeg for en del år siden introdusert for Yin Yoga. Det ble mitt steg inn i «yogaverdenen».

Jeg har min grunnutdanning i Virya Yoga fra Nordiska Yogainstituttet (200t) og videreutdanning (300t) i Yin Yoga, Yoga Therapeutics (Hatha Yoga og Tradisjonell Kinesisk Medisin) og Mindfulness fra T.N.Y.T. på Bali.

Mitt fokus er at yoga skal være helsefremmende for alle gjennom hensiktsmessig belastning og tilpasninger. Mindfulness eller oppmerksomt nærvær er alltid en del av det jeg underviser eller veileder, enten det er yoga, qigong eller coaching.

I 2011 fullførte jeg en mastergrad i pedagogisk veiledning ved NTNU i Trondheim, hvor jeg gjorde praktisk forskning på mindfulness og qigong. Jeg er også sertifisert karriereveileder fra NTNU og har div. coachutdanninger innenfor spisepsykologi (vektutfordringer), NLP og EFT (Tapping/Tankefeltterapi).

Jeg har jobbet mange år som veileder innenfor området helse og arbeid i regi av NAV-systemet. Nå jobber jeg som privatpraktiserende coach, yoga- og qigonglærer i tillegg til å være høgskolelektor i veiledning ved Høgskolen Innlandet.