Yogahelg 14-16 juni 2019
– med fokus på oppmerksomt nærvær og egenomsorg

Unn deg en rolig yogahelg med fokus på oppmerksomt nærvær og egenomsorg hos oss på Sjusjøen.

Helgen passer for alle, enten du er en erfaren yogi, eller ønsker å få et dypdykk uten å ha praktisert noe særlig fra før. Det handler om å være sin egen beste venn og møte seg selv der man er. Aktivitetene tilrettelegges også for deg som har ME, Fibromyalgi eller er utbrent.

Programmet inneholder alt fra en rolig og nivå-tilrettelagt yogaflyt klasse for å få energi og harmoni i kroppen hver morgen, avspenning og meditasjon, øvelser i oppmerksomt nærvær og egenomsor og enkle coachingteknikker som bidrar til mindre stress og bedre selvfølelse.

Vi serverer fullpensjon med vegetarisk mat fra middag fredag kveld til lunsj søndag.

Det er ikke noe krav å være med på alle aktivitetene, men heller nyte de rolige omgivelsene på egenhånd.

Du trenger ikke tenke på utstyr. Alt du behøver finnes på hotellet, men om du ønsker å ta med deg din egen yogamatter er du hjertelig velkommen til det. Yogarommet er også tilgjengelig for egenpraksis om du skulle ønske det.

Hotellets fasiliteter som f.eks. ny, lekker badstue er tilgjengelig gjennom oppholdet

Program:

Fredag 14.06.2019

15.00-17.00  Innsjekk
17.00-18.00  Velkommen og Introduksjon til Oppmerksom Nærvær og Egenomsorg
18.15-19.45  Middag
20.00-21.30  Yin Yoga

Lørdag 15.06.2019

08.00-09.30  Easy Flow Morgen Yoga
09.30-10.30  Frokost
10.30-13.30  Tid til egen disposisjon
13.30-15.00  Lunsj
15.00-16.30  Tid til egen disposisjon
16.30-18.00  Oppmerksomt Nærvær, Egenomsorg og Qigong
18.15-19.45  Middag
20.00-21.30  Yin Yoga

Søndag 16.06.2019

08.00-09.30  Easy Flow Morgen Yoga
09.30-10.30  Frokost
10.00-11.30  Tid til egen disposisjon
11.30-13.00  Yin Yoga
13.00-14.30  Lunsj og avslutning

Pris pr. pers for hele helgen: kr. 2950,-

2 netter i dobbeltrom inkl. helpensjon (frokost, middag og lunsj) og Yoga.
Enkeltromstillegg 150 kr pr. pers pr. natt.

 

Easy Flow Yoga

Dette er en dynamisk hathayoga klasse hvor vi fokuserer på å synkronisere bevegelse og pust. Hver bevegelse flyter over i neste, og det skapes energi og harmoni som utgangspunkt for en god dag videre. Klassen inneholder alt fra fysiske posisjoner til avspenning. Det legges vekt på oppmerksomt nærvær, hensiktsmessig belastning og skadeforebygging.

Yin Yoga

Yin Yoga er en terapeutisk yogastil hvor øvelsene (posisjonene/asanaene) utføres avslappet, uten streben, i stillhet og med bevisst tilstedeværelse, avspenning og fokus på pust.

Denne type yoga passer for alle, krever ingen forkunnskaper og tar utgangspunkt i kroppens tilstand og grenser til enhver tid. Øvelsene holdes i 3-5 min. for å få tilgang til å åpne og tøye kroppens bindevev. Bindevevet er som et helhetlig nettverk som omfavner og påvirker alt i kroppen vår. Det fungerer som støtte, avstiver og holder organene våre sammen og er ikke minst viktig for ernæring av vevet i hele kroppen.

Ved å praktisere Yin Yoga sørger vi for at bindevevet stadig regenererer seg. Vi oppnår fleksibilitet, økt energi og påvirker kroppens aldring som i stor grad skyldes degenerative forandringer i bindevevet.

Vi legger hovedvekt på området mellom skuldre og knær: lår, bekken, hofter, ryggsøyle og skuldre. Øvelsene påvirker de fleste av kroppens funksjoner gjennom påvirkningen av bindevevsnettverket. Fordi øvelsene holdes i 3-5 min. gir dette oss også mulighet til å roe sinnet gjennom bevisst tilstedeværelse, avspenning og fokus på pust (mindfulness og stressreduksjon).

Fordeler med Yin Yoga:

  • Øker energi og tiltakslyst.
  • Skaper balanse i hverdagen
  • Øker fleksibilitet (også ved kroniske smerter og stivhet)
  • Reduserer stress og overdreven tankevirksomhet – setter kroppen i en tilstand hvor kroppen har mulighet til å ivareta seg selv

Booking

Rustad Hotell & Fjellstue
N-2612 Sjusjøen
62 33 64 64
post@rustadhotel.no
Booking

For informasjon om selve yogaen:
may.kunz@hotmail.com

May Kunz – instruktør

Etter å ha vært instruktør i Medisinsk Qigong og Mindfulness siden 2006, ble jeg for en del år siden introdusert for Yin Yoga. Det ble mitt steg inn i «yogaverdenen».

Jeg har min grunnutdanning i Virya Yoga fra Nordiska Yogainstituttet (200t) og videreutdanning (300t) i Yin Yoga, Yoga Therapeutics (Hatha Yoga og Tradisjonell Kinesisk Medisin) og Mindfulness fra T.N.Y.T. på Bali.

Mitt fokus er at yoga skal være helsefremmende for alle gjennom hensiktsmessig belastning og tilpasninger. Mindfulness eller oppmerksomt nærvær er alltid en del av det jeg underviser eller veileder, enten det er yoga, qigong eller coaching.

I 2011 fullførte jeg en mastergrad i pedagogisk veiledning ved NTNU i Trondheim, hvor jeg gjorde praktisk forskning på mindfulness og qigong. Jeg er også sertifisert karriereveileder fra NTNU og har div. coachutdanninger innenfor spisepsykologi (vektutfordringer), NLP og EFT (Tapping/Tankefeltterapi).

Jeg har jobbet mange år som veileder innenfor området helse og arbeid i regi av NAV-systemet. Nå jobber jeg som privatpraktiserende coach, yoga- og qigonglærer i tillegg til å være høgskolelektor i veiledning ved Høgskolen Innlandet.