• Varighet: 3,5 – 4,5 timer
  • Lengde: ca. 7 km hver vei, totalt 14 km
  • Mostfjellet er 995 moh. Sollifjellet er 969 moh.

Turen startet vi ved hotellet. De første 2,5 km går i lett terreng på grusvei langs Sjusjøvannet. Denne strekningen kan både sykles eller gåes alt etter hva man ønsker. Vi tok med sykkel denne gangen.

I enden av vannet går det litt oppover på grusveien, på toppen kommer vi til et utsiktspunkt hvor vi setter fra oss sykkelen.

Herfra går turen på sti. Man kan velge å gå turen som en runde eller frem og tilbake. Runden er litt mer kupert og litt mer krevende. Hvis man går frem og tilbake får du en kortere tur, lettere sti og mer tid over skoggrensa.

Vi valgte rundturen. Vi tar til venstre ved stikrysset. Dette er nedre sti mot Gulbrandtjernet. Etter noen minutter kommer vi til et nytt stikryss som viser pil opp mot Sollifjell. Vi velger den veien og kommer kjapt opp over skoggrensen. Nå får vi utsikt og er kjapt oppe på toppen av Sollifjell  996 moh.

Etter en liten pust i bakken for å nyte utsikten følger vi ryggen bortover på god sti mot Mostfjellet. Vi må gå litt ned og opp igjen før vi kan krysse av topp nr. 2 på 974 moh.

Turen går videre mot Snørvillen. Vi kunne tatt med den toppen også, men denne gangen holder det med de to topper. Når vi kommer til Guldbrandtjernet er det lett å gå feil og følge stien videre mot Snørvillen. Her gjelder å holde tunga rett i munnen å ta stien som går på venstre siden av tjernet.

Stien tar oss tilbake gjennom fin skog før vi er tilbake der vi hadde sykkelen. Derfra suser vi tilbake på grusveien og som går gjennom et fint og variert kulturlandskap.

En super tur som kan gjøres både lenger og kortere alt etter form og ønske. Du kan gå hele turen til fots eller du kan gjøre som oss, å kombinere med sykling.

Kart kjøper dere i resepsjonen.

GOD TUR!