• Varighet: 3-4 timer
  • Lengde: ca. 5 km hver vei, totalt 10 km

Denne turen starter på Kuåsen, ca. 10 minutter med bil fra hotellet. Turen går først i en slak nedoverbakke og bare etter noen hundre meter kommer du til Luddens bolig. Der kan du faktisk gå inn å se hvordan han bodde. Hele historien om Ludden må vi ta en annen gang;)

Videre går turen over klopper og lett sti før det går litt oppover til Gjesbusåsen. Her kan du nyte utsikten mot Akksjøen. Stien går så slakt nedover til du kommer til en fin setergrend. Her ser vi at kulturlandskapet er godt bevart og vi følger grusveien et lite stykke før vi tar av i et godt markert stikryss. Der følger vi skiltet som sier Steinvikfjell 1,3 km.

Slak nedoverbakke fører oss over en bekk og videre til et stikryss. I dette krysset må vi passe på å ta stien til venstre. Stien til høyre tar deg rett vei, men det blir en omvei og dårligere sti.

Vi følger stien gjennom skogen til vi når over skoggrensa. Vi kommer til et nytt stikryss. Der er det ikke markert med Steinvikfjellet videre opp, men ta i retning Nøkkelåsen Seter. Kun kort tid etter dette når du toppen som er markert med en steinrøys.

Nyt utsikten og samme vei tilbake til bilen. Ønsker du en lengre tur kan denne lett utvides med for eksempel å gå videre rundt Midtfjellet.

Kart kjøper du i resepsjonen før avreise.

GOD TUR!