Sykkelmulighetene på Sjusjøen og omegn er preget av lette og raske grusveier. Elementer som god tilgjengelighet, mange turmål, vakkert åpent fjellterreng og stor variasjon, gjør Sjusjøen til en av de aller beste fjellsykkeldestinasjonene i Norge.

Sjusjøvannet rundt
Sjusjøvannet ligger utenfor hotellet og du kan sykle den 8 kilometer lange turen rundt vannet. Dette er særdeles familievennlig tur som en også kan gå. Undervegs er det en som regel en liten quiz og i vestenden av vannet en suveren lekeplass.

Turen er godt skiltet med «Sjusjøen rundt». Fra hotellet går du østover langs vannet på gruset turveg. Undervegs er det mange fine rasteplasser og helt i vestenden av Sjusjøen er det også fine bademuligheter. Her er det strand og en flott lekeplass, som er svært populær blant de mange småbarnsfamiliene som
besøker Sjusjøen. Du kan også bade rett utenfor hotellet.

Fra seter til seter
I Ringsakerfjellet er det ca. 240 setre på 36 små og store setervanger. Setervangene er viktige kulturlandskap som ligger der det var egna jordsmonn for beiting og slått. I dag er det ingen seterdrift, men sauer og kyr nyter fortsatt godt av saftig beite. Les mer om 6 flotte turer fra seter til seter på sykkel.

Sjusjøen Mountainbike Park
Parken byr på håndlagde sykkelløyper for alle nivåer. Her kan hele familien, med både nybegynneren og den erfarne sykelisten kose seg. Sykkelparken er en flott introduksjon til stisykling. Sykkelparken – Sjusjøen Skisenter Sommer (sjusjoen-skisenter.no)

Pumptrack (Sjusjøen Mountainbike Park)
Utenfor sykkelutleien ved lekeparken finner du en morsom pumptrack. Det er en rundbane med doseringer og kuler. Dette er den perfekte løypen for å lære seg å «pompe» med sykkel.

Ferdighetsløype (Sjusjøen Mountainbike Park)
Ferdighetsløypen har start rett utenfor butikken og utleien. Dette er en grusløype på 1 km. Denne inneholder alle elementer som gjør stisyklingen til en lek. Den passer både for nybegynnere og erfarne sykelister.
Det anbefales at du prøver denne løypen først før du tester de andre løypene i parken.

Eftasrunden (Sjusjøen Mountainbike Park)
Eftasrunden på snaut 5km er den lengste løypen. Den strekker seg fra sykkelutleien, rundt skiskytteranlegget og opp igjen til butikken via Eftastjernet. Løypen er en smal gruset sti med innslag av naturlig terreng. Her finner du tekniske partier og elementer som doseringer, bruer, dropp og wallrides. Dette er en perfekt sti der du kan holde godt tempo og oppnå fin flyt gjennom hele. Løypen passer både for nybegynnere og erfarne syklister.

Til topps, 4,7km (Sjusjøen Mountainbike Park)
Dette er en merket løype som går til toppen av skisenteret og til Brannhytta. Den starter på grusvei fra sykkelutleien, gjennom Rømåsen og opp til Utsikten. Derifra er det en flott sti frem til toppen av skisenteret og Brannhytta. Det finnes merkete stier ned nedfartene som kan sykles på sommeren.

Sykkelkart og sykkelutleie
Sykkelsesongen varer fra midten av juli til tidlig oktober.
Et eget sykkelkart for Sjusjøen og omegn får du kjøpt på Sport1 Sjusjøen og hos Sjusjøen Mountainbike Park (Sjusjøen Skisenter).

Sjusjøen Mountainbike Park tilbyr også sykkelutleie:
Sykkelparken – Sjusjøen Skisenter Sommer (sjusjoen-skisenter.no)

Stisykling på Sjusjøen er helt fantastisk og det finnes et hav av mulighet.

God tur!