Rustad Hotell & Fjellstue

Rustad Hotell & Fjellstue er en familiebedrift som er eid og drevet av familien Rustad siden 1935.
I dag er det 4. generasjon som driver hotellet. Det startet med 10 rom som hadde egen ovn og egen potte på rommet. Da kom stuepikene inn hver morgen og fyrte opp i peisen og tømte nattpotten!
I spisesalen ble sengetøy hengt opp i taket til tørk om natten og tatt ned igjen om morgenen før frokost.

I begynnelsen var hotellene på Sjusjøen kun åpent om sommeren da veien opp til Sjusjøen var vinterstengt. Rustad var det første hotellet som åpnet for vinteren og gjestene ble da fraktet opp i sleder trukket av enten hest eller reinsdyr! Gjestene ble da tatt i mot nede på sjøen og måtte gå derfra og opp til hotellet.

Fjellstuen har i løpet av årene blitt utvidet og modernisert i takt med generasjonsskiftene og har nå hotellstandard, men med den gode atmosfæren og hyggen i stuene. Nå har alle rom eget bad og flatskjerm-tv. Hotellet har blitt kjent for sitt gode kjøkken og serverer stort lunsjbord hver dag i vintersesongen og 3-retters middag på kvelden.

Sjusjøen har også blitt utviklet gjennom årene og har nå bla skispor i verdensklasse. I starten var det hotelldirektørene på hotellene som gikk ut hver morgen for å lage skispor.

I dag drives hotellet av Karianne Rustad.

Kontakt oss

Rustad Hotell & Fjellstue
N-2612 Sjusjøen
62 33 64 64
post@rustadhotel.no
Booking

Historisk

Oppussing

OPPUSSING  Hotellet er fra 1935 og består av en stor bygningsmasse. Dette krever mye og vi har de siste årene vært gjennom omfattende vedlikeholdsprosjekter. I 2015 pusset vi opp badstuene...

Tradisjonsrik julefeiring med 80 gjester

Broderte juleduker og kaffekjeler i kobber. Tradisjoner og historie. På Rustad har alle juledukene blitt sydd og håndbrodert av flere generasjoner vertinner, inklusivt en mormor fra Danmark. Dukene har blitt reparert, vasket og strøket år etter år.

Hotellet var base for motstandsbevegelsen

I april 1940  kom krigen og dagene ble preget av usikkerhet, frykt og engstelse. Hvordan ville de tyske myndighetene opptre ovenfor hotellene? Og ville matforsyningene holde?

Hotelldrift inn med morsmelka

Han ble født i 1943, vokste opp på Rustad Turisthytte sammen men foreldre, besteforeldre, tre yngre søsken – og gjester.

Første vintersportssted åpner på Sjusjøen

En vårdag i 1934 er Borghild Rustad (48) på formiddagskaffe på Lysgård i Lillehammer. Når hun et par timer senere går hjem har hun kjøpt et landsted på Sjusjøen til 9000 kroner. Usett!